Listopad 2008

Autumn Reeser - životopis

30. listopadu 2008 v 18:56 | Sue |  O.C California
Skutočné meno:
Autumn Alicia Reeser
Narodená:
21. september 1980
La Jolla, California, USA
Znamenie:
Panna
Výška:
1.65 m (5' 5")
Rodičia:
Tom Reeser
Kim Reeser


Biografia:
Autumn sa narodila La Jolle v Californii. Od 6 rokov až po 17 hrala v muzikáloch a v divadlách v rodnom meste.
Keď Autumn dokončila strednú školu a zmaturovala, rodičia sa jej snažili vybrať nejakú školu na okolí a s podmienkami ktoré by jej vyhovovali. No Autumn aj napriek odporu jej rodičov, sa rozhodla ísť na UCLA (University of California Los Angeles), kvôli ich vynikajúcemu divadelnému programu. Napriek 2000 uchádzačom sa Autumn na túto školu dostala z 50 vybraných v roku 1998. Strávila ďalšie 3 roky totálne ponorená v herectve. Na univerzite študovala divadelnú históriu, hereckú techniku a tanec. Svoje účty platila rôznou prácou. Istú dobu sa venovala aj práci na cintoríne :-D vo Westwoode. Kvôli tomu aby mohla študovať a zároveň vyžiť spala iba 5 hodín za deň.
Neskôr mala šťastie a stretla sa s top manažérom - Erikom Kritzerom, ktorý v tejto okatej kráske niečo zbadal a rozhodol sa jej dať vizitku. O ďalších 6 mesiacov Autumn bojovala o to aby si ju všimli režiséri. No a napokon jeden deň získala svoju prvú platenú rolu, vo filme "Star Trek : Voyager ", kde hrala mladú mimozenšťanku. Veci prebehli rýchlo a o rok bola zaneprázdnená prácou profesionálnej herečky.
Zo školy odišla, keď dostala rolu Marcii Brady, v treťom filme Bradyho Bancha "The Bradz Bunch in the White House". Jej postavy vo filmoch úspešne napredovali a tak jej charakter bol stále zaraďovaný do viacerých seriálov a filmov. Hrala aj v seríali "Complete Savages", vyrobeným Melom Gibsonom, kde jej postava, Angela, skončila v medzi 12 a 19 dielom. Jej kariéra sa posilňovala stále viac a viac. Riadila a učila už 3 triedy na UCLA, medzitým tiež filmovala svoju prvú pozoruhodnú rolu v "CSI" a "Cold Case". Hrala malú rolu vo filme "The Girl Next Door" (na Slovensku bol známy pod menom: Sexbomba od vedľa). Potom nasledovala hlavná postava vo filme "Our Very Own", s hviezdami Jason Ritter, Alison Janne a Keith Carradine. Film bol extrémne dobrý. V Los Angel-skom filmovom festivale a v Kentuckskom filmovom festivale získal mnoho ocenení. Najnovšie sa Autumn ponorila do sveta Orange County. V seriály The OC hrá postavu Taylor Townsend.
Teraz, Autumn žije v Hollywoode s jej priateľom, hercom, Jessym Warrenom a s jej psom, ktorý sa volá Gatsby. Na jar sa plánuje vrátiť na UCLA, dokončiť posledné 3 triedy.

Filmografia:
Palo Alto (2007).... Jaime
My Life... Disoriented (2006).... Lauren
The OC (2006-....).... Taylor Townsend (TV Series)
Americanese (2006).... Sylvia
It's Always Sunny in Philadelphia (2005).... Megan (TV Series)
Our Verz Own (2005).... Melora Kendall
Complete Saveges (2005).... Angela (TV Series)
Art Thief Musical! (2004).... Clarity
The Girl Next Door (2004).... Jane
Cold Case (2004).... Sister Grace (TV Series)
CSI: Crime Scene Investigation (2003).... Rachel Lyford (TV Series)
Grounded for Life (2001-2003).... Alison (TV Series)
George Lopez (2002 a 2003).... Piper (TV Series)
The Bradz Bunch in the White House (2002).... Marcia Brady
Birds of Prey (2002).... Sherry (TV Series)
Maybe It's Me (2002).... Becky (TV Series)
Undressed (2001).... Erica (TV Series)
Thrills (2001).... Allison (TV Series)
Star Trek: Voyager (2001).... Ventu Girl (TV Series)

Zaujímavosti:
Časopis Maxim vyhlásil Autumn za 57. najkrajšiu ženu sveta 2006. Nafotila preň aj fotky.
Bola aj hovorkyňou pre Clean and Clear.
psa ktorý sa volá Gatsby
Vo voľnom čase zbožňuje tancovať, variť, piecť, maľovať a fotografovať.
Promovala na Carlsbad High School v 1998.

Kelly Rowan - životopis

30. listopadu 2008 v 18:49 | Sue |  O.C California
Narodila sa v kanadskom hlavnom meste, v Ottawe, ale vychovávaná bola v Toronte. V roku 1990 sa presťahovala do LA, aby rozbehla svoju hereckú kariéru. Hrala rôzne úlohy, v malých ale aj vo veľkých filmoch (trhákoch).


Na strednej škole sa začala živiť ako modelka, aby mala z čoho žiť. Zároveň pričuchla aj k herectvu, popritom točila aj reklamy. Po strednej škole sa dostala na Univerzitu Západného Ontária, z ktorej odišla, predtým ako získala titul z Anglickej Literatúry. Namiesto toho sa zúčastnila na kastingu kanadského seriálu Mount Royal. Dlho premýšľala, či opustiť univerzitu, alebo nie, bolo to ťažké rozhodnutie, no na druhej strane, získala príležitosť filmovať v Paríži. Bolo to pre ňu príliš neodolateľné. V Londýne na Britskej Akadémii drámy, pokračovala v ďalšom štúdiu herectva. Po návrate do USA sa presťahovala do NY, aby mohla študovať na slávnom Neighborhood Playhouse.

Po presunutí do LA získala malé role, tak ako v Dallase, tak aj v trháku Stevena Spielberga s názvom Hook, kde si zahrala mamu Petra Pána. Hoci zožala úspech v Amerike, pokračovala aj v Kanade, ako hosť v rôznych seriáloch, ako napríklad The Outer Limits, The DaVinci Inquest a najmä v Kanadskom televíznom snímku Adrift, za ktorú získala cenu za najlepší ženský herecký výkon od Akadémie Kanadského kina a televízie.

Tak ako pracovala na televíznych show, tak pracovala aj na filmoch. So svojím hviezdnym kolegom Samuelom L. Jacksonom si zahrala vo filme 187 a s kanadským kolegom Matthew Perrym a Neve Campbell v Three to Tango.

V roku 2002 získala rolu v kritikmi vychvaľovanom seriáli Boomtown, kde si zahrala manželku detektíva Neala McDonougha, ktorému nasadila parohy. Poslednú epizódu nakrútila v roku 2003 práve pred začiatkom The O.C., kde sa predstavila ako Kirsten Cohen, starostlivá matka Setha Cohena a manželka Sandyho Cohena.

Melinda Clarke - životopis

30. listopadu 2008 v 18:43 | Sue |  O.C California
Vek:má 39 rokov
Skutočné meno:Melinda Clarke
Dátum narodenia:24. Apríla 1969
Miesto narodenia v:Dana Point, California, USA
Výška:174 cm
Znamenie:Býk
Čínske znamenie:
Sliepka


Melinda pracuje bez prestávky už od svojich osemnástich rokov. Len tri dni po tom, čo sa presťahovala do LA, dostala úlohu v známom seriály,,Dni našich životov".Medzi jej najznámejšie filmy patrí Spawn a The Killer Tongue, za ktoré dostala ocenenie ako najlepšia herečka roku 1996 na filmovom festivale v Španielsku. Vo svete seriálov si zahrala napríklad v seriáli ,,Xena" a ako poslednú získala rolu provokatívnej Lady Heather v seriáli ,,Kriminálka CSI". Ako profesionálne trénovaná sopranistka si vychutnáva aj rôzne muzikály. Doteraz spievala v muzikáloch ako Oklahoma, West Side Story či Sound of Music. Takisto veľmi úspešne pôsobí na divadelnej scéne v oblasti drámy. Melinda je vydatá a je matkou dvojročného dievčatka.



50 Most Wicked Women of Primetime (2004)
Co-Host

Iron Chef America: Battle of the Masters (2004)
Judge (Spiny Lobster Battle)

OC California (2003)

Julie Cooper-Nichol

Animatrix: Přijímací zkouška (2003)

Alexa (voice)

OC California (2003)

Julie Cooper-Nichol

OC California (2003)

Julie Cooper-Nichol

Animatrix (2003)

Alexa (segment "Matriculated") (

O.C., The: The Road Warrior (2003)
Julie Cooper-Nichol

O.C., The: The Cliffhanger (2003)
Julie Cooper-Nichol

O.C., The: The Pot Stirrer (2003)
Julie Cooper-Nichol

Cold Sweat (2002)
Starring

.com for Murder (2002)
Michelle Williams

Enterprise (2001)
Sarin

Spawn (1997)
Jessica Priest

Boss / "Mrtvý" boss (1996)
Cigarette Girl

The Killer Tongue (1996)
Candy

Return to Two Moon Junction (1994)
Savannah Delongpre

Návrat živej smrti 3 (1993)
Julie Walker


Peter Gallagher - životopis

27. listopadu 2008 v 17:18 | Sue |  O.C California
Peter Killian Gallagher sa narodil v New York City, v rodine baktériologičky Mary a
markentingového manažéra Toma. Obaja rodičia majú írsky katolícky pôvod. Vyrastal v mestečku Armonk, v štáte New York. V rokoch 1973-1977 navštevoval Tufts University. Počas štúdia spieval v rockovej skupine zvanej "Beelzbubs".



Po promóciách sa vrhol na hereckú kariéru, no začiatky neboli ľahké. Takmer desať rokov sa pretĺkal béčkovými filmami a seriálmi, skúšal to aj na Broadwayi v hre Toma Stopparda "The Real Thing", ale prvý výraznejší úspech dosiahol až účinkovaním v dráme Stevena Soderbergha "Sex, Lies and Videotape"(1989). Skutočné zviditeľnenie sa u hollywoodskych producentov však prišlo až s filmom "The Player" (1992), komédiou zo zákulisia Hollywoodu, v ktorej si zahral po boku Tima Robbinsa.

V romantickej komédii "While You Were Sleeping" (1995) stvárnil falošného snúbenca Sandry Bullock a v dráme "Americká krása" (1996) zasa egoistckého realitného makléra a milenca Annette Bening. V ďalšom filme - dráme z prostredia baletu "Center stage" (2000), hral Peter prísneho riaditeľa baletnej akadémie. Mihol sa aj v komédiách "Mr. Deeds" (2002) a "How to Deal" (2003).

Popularitu najmä tínedžerského diváka si získal rolou empatického právnika Sandyho Cohena v úspešnom seriáli z dielne Josha Schwarza "The O.C." (2003-2007). Seriál mal štyri série, natáčal sa aj s prestávkami štyri roky a Petrovi, inak náruživému golfistovi, vyplnil na dlhšiu dobu všetok pracovný čas.

Peter skúšal šťastie aj ako hudobník, v roku 2005 dokonca vydal album "7 Days in Memphys", na ktorý vcelku pozitívne reagovala aj kritika. V súkromí je už od roku 1983 ženatý s manželkou Paulou majú dve deti.

Adam Brody - životopis

27. listopadu 2008 v 17:08 | Sue |  O.C California
Meno: Adam Jared Brody
Dátum a miesto narodenia: 15.12.1979, San Diego štát California
Farba očí: hnedé
Farba vlasov: hnedá

Adam sa narodil 15. decembra v znamení strelca v slnečnej Californii v meste San Diego. Svoje detstvo strávil ako väčšina amerických detí. Žil typickým Californským životom: surfoval, plával, opaľoval sa a chodil von so svojimi kamarátmi. Surfovanie bolo pre neho všetko a chcel sa stať profesionálnym surfistom. Každý herec sa chce stať hercom vďaka nejakému filmu alebo seriálu. Pre Adama to bol film I know what you did last summer. V januári 1999 sa presťahoval do Hollywoodu. Pracoval ako zástupca trénera a chcel sa stať manažérom. Adam nebol typycký lámač dievčenských sŕdc s jeho výzorom "skejťáka", všetka jeho robota však bola rýchla. Dostával malé úlohy v seriálech. Po roku ako sa prisťahoval do LA bol obsadený do MTV show Now What? a do rolí v seriáloch ako: Once Again, Gilmore Girls, Judging Amy, Familly Law a Smallvill. začal natáčať seriál OC California s Benom MacKenziem, Peterom Gallagher, Mischou Barton a Rachel Bilson. Najbližšie sa objavil vo filme Mr. and Mrs Smiths.

Obľúbené jedlo: sandviče z Canters Dail v LA
Obľúbený šport: basketbal a surfing
Herec: Vince Vaughn, Ben Stiller, Owen Wilson, Matt Damon, Hugh Grant
Herečka: Sandra Bullock, Julia Roberts
Hudba: Bright Eyes, Ben Folds, Elliott Smith, Death Cab for Cutie
Pochúťka: zelenina alebo ovocie, syr so zemiačikmi
Tv Show: The Daily Show
Maškrta: koláčiky a vanilková zmrzlina
Knihy: Catcher in the Rye od J.D Salinger, The Amazing Adventures of Kavalier and Clay od Michael Chabon, Less than Zero od Bret Easton Eills

Zaujímavosti:
- Chcel sa stať profesionálnym surfistom
- Má rád tú istú hudbu ako jeho seriálová rola Seth Cohan.
- Má rád tzv. emo hudbu
- Španielčina nebola jeho silnou stránkou
- Má bratov dvojičky Matta a Seana
- Je obrovský fanúšik Vince Vaughna
- Adam tvorí emo hudbu ako napr. Ben Folds a Bright Eyes.
- Adam chce jedného dňa hrať s Benom Stillerom alebo Owenom Wilsonom
- má rád film X-Man
- Hrá na bicie v kapele s názvom Steven´s Team