Mischa Barton - životopis

28. dubna 2008 v 21:02 | Sue |  O.C California
Skutočné meno: Mischa Anne Barton
Dátum a miesto narodenia: 24.01.1986 - Londýn, Anglicko.
Výška: 173 cm
Čínske znamenie: byvol
Prezýka: Meesh alebo Meep
Jej herecký vzor je Marisa Tomei
Obľúbené herečky: Gwyneth Paltrow, Kate Beckinsale, Cate Blanchett a Cameron Diaz
Má záľubu v zbieraní ponožiek, najviac miluje pruhované.
Má rada čokoládu a suši.
Má mačku Angelo a psa Charlieho.
Kamaráti sa s Nicole Ritchie.
Obľúbená skupina: Coldplay, Outkast, Sum 41, U2, All American Rejects, Radiohead, The Rolling Stones, The Strokes, The White Stripes
Obľúbené filmy: Krstný otec, Na pokraji slávy, The Graduate, Say Anything
Obľúbená kniha: Zväzok hlupákov (The Confederacy of Dunces) od Johna Keneddyho Toola
Obľúbený TV program: Simpsonovci
Obľúbení spisovatelia: William Shakespeare, George Orwell
Obľúbené sviatky: Halloween a Vianoce
Narodila sa 24. januára 1986 v Londýne. Jej mama je Írka, bývalá fotografka Nula Barton a otec je Angličan, burzový maklér Paul. Má dve sestry - o osem rokov staršiu Zoe a mladšiu Haniu. Keď mala štyri roky, presťahovali sa do New Yorku, kvôli otcovej práci. Keď mala osem rokov, bola aj so Zoe v letnom tábore. Deti dostali za úlohu napísať vlastné monológy a zarecitovať ich pred svojimi rodičmi. Mischa písala o korytnačkách a jej prednes sa zapáčil aj jednému agentovi, ktorý vyhľadával mladé talenty. Jej rodičom povedal, že vychovávajú budúcu hviezdu. Keď mala deväť rokov, rozhodla sa, že to chce vyskúšať. Jej herecká kariéra sa teda začala v Newyorskom divadle, kde si zahrala hlavnú úlohu v hre Tonyho Kushnera - Slavs! Kedže od nej požadovali, aby mala ruský prízvuk, rozhodla sa najať hereckého učiteľa, ktorý ju naučil po Rusky.

Neskôr sa objavila aj v divadelných hrách ako Twelve Dreams, Where the Truth Lies a v One Flea Spare, ktoré boli súčasťou New York Shakespeare Festivalu. Ale Mischa chcela niečo viac, ako len hrať v divadle. V roku 1994 dostala úlohu v seriáli All My Children. Zároveň popri herectve robila aj detskú modelku pre Calvina Kleina. Ďalej ju možeme vidieť vo filme Lawn Dogs, Pups, čo je moderná verzia Bonnie & Clydea, ďalej v úspešnom filme Notting Hill, s Juliou Roberts a Hughom Grantom, ďalej v The Sixth sense s Bruceom Willisom, kde si zahrala ducha mladého dievčaťa. V ďalších rokoch sa objavila vo filme Skipped Parts s Drew Barrymore, Paranoid, Tart, Julie Jonson a Lost and Delirious.

Ale to, čo ju dostalo na výslnie, bol seriál The O.C., kde si zahrala jednu z hlavných úloh Marissu Cooper, mladú študentku z bohatej rodiny. V Amerike tak každý poznal jej meno. Stala sa tvárou kozmetickej značky Neutrogena, neskôr robila reklamy na tašky značky Dooney & Burke, obuv značky Keds a najnovšie je tvárou módnej kolekcie Jaspal. Doma má obrovskú zbierku kabeliek od Chanela, ktoré s obľubou používa i pri natáčaní. Čo sa týka školy, navštevovala Manhattan´s Proffesional Children´s School a rada by pokračovala v štúdiu na vysokej škole, najradšej na Yale v Connecicute. Mischa je známa aj tým, že si zahrala vo videoklipe Enrigueho Iglesiasa k pesničke Addicted a najnovšie sa objavila aj vo videoklipe Jamesa Blunta Goodbye My Lover.
Filmografia:

Assassination of a High School President (2008)
You and I (2008)
Malice in Sunderland (2008)
Virgin Territory (2007)
The OH in Ohio (2006)
The 62nd Annual Golden Globe Awards (2005)
The O.C.: A Day in the Life (2005)
Oktanový kult (2003)
O.C. The: The Cliffhanger (2003)
O.C California (2003)
O.C. The: The Heavy Lifting
O.C. The: The Road Warrior (2003)
OC California (2003)
O.C. The: The Sister Act
OC California (2003)
O.C. The: The Safe Harbor
O.C. The: The Pot Stirrer (2003)
Prsten věčného světla (2002)
Drsná škola (2001)
Julie Johnson (2001)
Ztratená (2001)
Vynechané stránky (2000)
VH1/Vogue Fashion Awards (2000)
Frankie & Hazel (2000)
Paranoja (2000)
Šiesty zmysel (1999)
Nothing Hill (1999)
Pups (1999)
Lawn Dogs (1997)
Kablam! (1996)
New York Crossing (1996)
Polio Water (1995)
All My Children (1994)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 °BoRůVkA° °BoRůVkA° | Web | 21. března 2009 v 18:56 | Reagovat

Miluju OC!!!! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama