Hilary Duff - životopis

12. března 2008 v 10:45 | Sue |  Hilary Duff
Meno: Hilary Ann Duff
Dátum narodenia: 28.september.1987
Miesto narodenia: Houston, Texas, USA
Prezývka: Hil, Juicy
Znamenie zverokruhu: Váhy
Čínske znamenie: Zajac
Výška: 160cm
Od svojich piatich rokov navštevovala baletnú školu, po dvoch rokoch sa dostala do známeho tanečného klubu The Nutcracker (Luskáčik). Neskôr začala hrať v reklamách. Prvý krát uspela v jedenástich rokoch vo filme Casper Meets Wendy (Casper a Wendy).
Neskôr hrala maličké role napr. v Chicago Hope. V trinástich rokoch uspela na konkurze do seriálu Lizzie McGuire. V tomto seriáli občas dokonca spievala a keďže to vôbec nebolo zlé tak sa stala aj speváčkou. Tak vzniklo jej prvé CD Santa Clause Lane. Keď skončilo natáčanie tohto seriálu, produkcia sa rozhodla natočiť tiež film The Lizzie McGuire (Rímske prázdniny).
Potom sa začala naplno venovať spevu. V roku 2003 vyšiel jej druhý album Metamorphosis. V tom období tiež natáčala film Cheaper by The Dozen (Dvanásť do tuctu).V apríli 2004 vyhrala cenu za najlepšiu speváčku roku na Kids Choice Awards.
V auguste 2004 bol v kinách jej ďalší film Cinderella Story (Moderná Popoluška).
A jej kariéra zďaleka nekončí...
Čo Hilary miluje a nenávidí?
Miluje/milovala:
Svoju sestru Haylie Duff (tiež speváčka), 21 rokov.
Jej psíka, ktorý bohužiaľ zomrel, ale chce po ňom pomenovať oblečenie pre psov, ktoré vytvára -Little Dog Duff.
Všetky druhy hudby okrem techna.
Gymnastiku, plávanie, kúpanie a pravdaže spievanie.
Nenávidí:
Lindsay Lohan
Narodila sa doslova šťastným rodičom - Bobovi a Susan. Má staršiu sestru Haylie, ktorá jej je vzorom.
Je typ, ktorý ma vlastnosť vždy niečo zbierať. Momentálne zbiera klobúky a tiež topánky. "Živí" sa rozlične. Je herečka, speváčka a vlastní dokonca módnu firmu Stuff by Hilary Duff. Má veľmi rada zvieratká, má 6 psíkov Bentley, Macy, Lil´dog, Remington, Griffin, Chiguita.
Rada si zapapká, najradšej má španielsku a japonskú kuchyňu. Dobré jedlo treba i zapiť dobrým nápojom, najlepšie Pepsi colou alebo limonádami. Prischli jej prezývky Hil a Juicy.
Jej obľúbení herci a herečky sú Julian Roberts, Sandra Bullock a tiez Matthew McConaughey. Super CD je podľa Hilly Spice Girls a super hra je Sims. Veľmi rada nakupuje, venuje sa svojím psíkom a jazdí na koni.
Super speváci sú Christina Aguilera, Madonna, Britney Spears, Jessica Simpson, Aaron Carter, Eminem, Jay-z a John Mayer. Obľúbené skupiny sú Maroon 5,Good Charlotte a Black Eyed Peas. Oblieka sa najmä do ružovej, žltej, zelenej, modrej a červenej farby. Najradšej oslavuje sviatok Vianoce, kvôli krásnej a voňavej atmosfére a darčekom. Má hnedé oči a často mení farby a strihy/účesy vlasov.
Andresa:
Hilary Duff Fan Club
3702 S. Virginia St. G12 #487
Reno, NV 89502
USA
Filmografia:
Casper Meets Wendy (1998)
The Soul Collector (1999)
Lizzie McGuire (2001)
Human Nature (2001)
Express Yourself (2001)
The 16th Annual Aria Music Awards (2002)
Cadet Kelly (2002)
The Teen Choice Awards 2003
Teen Choice Awards (2003)
Radio Music Awards (2003)
Cheaper by the Dozen (2003)
Agent Cody Banks (2003)
The Lizzie McGuire Movie (2003)
AFI's 100 Years... 100 Songs (2004)
Hilary's Roman Adventure (2004)
Amplified Guide to New Orleans (2004)
Nickelodeon Kids' Choice Awards '04 (2004)
The 46th Annual Grammy Awards (2004)
MTV Awards (2004)
TMF Awards 2004 (2004)
Raise Your Voice (2004)
Heart of Summer (2004)
A Cinderella Story (2004)
The Perfect Man (2005)
Material Girls (2006)
Outward Blonde (2006)
Cheaper by the Dozen 2 (2006)
Nickelodeon Kids' Choice Awards '07 (2007)
Foodfight! (2008)
Talking with Dog (2008)
War, Inc. (2008)
Greta (2008)
Čo o Hilary možno ešte neviete:
- Jej staršia sestra Haylie Duff pôsobí v hudobnej skupine Inventing Venus
- Vďaka svojim hereckým výkonom, spievaniu, vystupovaniu na verejnosti a charitatívnej práci bola ocenená ako najsexi tínedžerská hviezda za rok 2003
- Videoklip k piesni "So Yesterday" natáčala na Venice Beach v Marina Del Rey v Kalifornii
- Plánuje navhrhovať veci pre psov - Little Dog Duff, pomenované po jej zosnulom psovi
- Od svojich 10 rokov bola vyučovaná doma. Momentálne spolu so svojou sestrou študujú cez internet kurzy Harvard Extension School
- Na jej 17.narodeniny zorganizovala pre ňu jej sestra a dve kamarátky výlet do Mexika
- V obchodoch Target má vlastnú kolekciu oblečenia s názvom "Stuff by Hilary Duff", ktorá za prvý rok zarobila 5 miliónov dolárov
- Tržbu so svojho vypredaného turné "Most Wanted Tour" venovala obetiam Tsunami v južnej Ázii
- Vo Februári navštívila Kitchener, Ontario v Kanade, aby mohla spievať na akcii podporného fondu pre Tsunami
 

5 lidí ohodnotilo tento článek.

Komentáře

1 Barča Barča | Web | 12. března 2008 v 10:45 | Reagovat

Ahoj u mě je bleskovka tak to skus sorry za reklamu http://barci-blogisek.blog.cz/0803/bleskovka-74

2 Anet Anet | Web | 12. března 2008 v 10:53 | Reagovat

Ahojky, zapoj se prosím u mě na blogu do bleskovky...díííík

3 katka katka | E-mail | 9. března 2009 v 22:14 | Reagovat

si supeer

4 petra petra | 13. dubna 2009 v 17:51 | Reagovat

Hilary je naj najnaj naj spevacka herecka mam ju mic rada

5 petra petra | 13. dubna 2009 v 17:51 | Reagovat

Hilary je naj najnaj naj spevacka herecka mam ju mic rada

6 Silvia Silvia | 16. července 2009 v 15:12 | Reagovat

je to fajn babenka

7 lusidla lusidla | 9. listopadu 2009 v 20:03 | Reagovat

Hilary duff je skvela i vyzorova a najkrajsie asik spiva a naj sami paci pesnicka raise your voice alebo film SOMEONE IS WATCHING OVER ME[NIKDY TO NEVZDAVEJ]ale ona je skvela to je naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj spevacka a heracka skoda ze nepride na slovenska

8 fero fero | 9. srpna 2010 v 12:00 | Reagovat

jjuuuuujjjjuuuuujjj

9 dominika dominika | E-mail | 13. ledna 2012 v 19:31 | Reagovat

je mojim vzorom..velmi ju obdivujem proste je naj .... twoj blog sa mi welmi paci ale nebudem sem chodiewat casto a stranku si nezapamatam .. ale mozes mi napisat na gmail...ahoj

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama