Rupert Grint - životopis

1. února 2008 v 10:43 | Sue |  Harry Potter
Rupert Alexander Lloyd Grint sa narodil 24. augusta 1988 v Hertfordshire v Anglicku Nigelovi Grintovi a Jo Parsonsovej.
mladšieho brata Jamesa (17) a tri sestry - Georgina má 14 rokov, Samantha 11 a Charlotte 8. Navštevuje chlapčenskú školu v jeho rodnom meste. Ešte pred jeho rolou vo sérii filmov o Harrym Potterovi sa objavil v školskom divadle a jeho miestnej divadelnej skupine, Top Hat Stage School. Ako malý bol raz obsadený v hre Neomova archa, kde stvárnil rybu. V júli 2004 opustil Richard Hale School, skladal svoje GCSE skúšky, okrem iného aj z výtvarnej a nemčiny. Rád kreslí, v priebehu natáčania Harry Potter 3 nakreslil nádherný obrázok Alana Rickmana, ktorý stvárňuje Severusa Snapea. Jeho obľúbeným predmetom je chémia.
Rupert sa sám prehlasoval za veľkého fanúšika série kníh o Harrym Potterovi a to ešte predtým, než bol obsadený do role Rona Weasleyho. Na skúšku poslal video vlastnej výroby, kde bol oblečený ako jeden jeho učiteľ z divadla, a v ňom repoval o tom, ako veľmi by chcel získať rolu a vyhrať kasting. Po sfilmovaní filmu Harry Potter a Kameň mudrcov, pokračoval aj v natáčaní ďalších dielov. Ako sa vyjadril, s Ronom Weasleym má spoločný len strach z pavúkov.
Grint taktiež vystupoval vo filme Driving Lessons s herečkami ako Laura Linney a Julie Walters (hrala pani Weasleyovú vo všetkých filmoch o Harrym Potterovi), ktorý bol natočený v lete roku 2006. Objavil sa aj v britskej komédii z roku 2002 - Thunderpants. Bol obsadený aj do úlohy vo filme A Cinderella Story, ale v tom čase musel natáčať tretí diel Harryho Pottera. Akokoľvek bola rola v Harry Potter a Kameň mudrcov jeho vôbec prvá skúsenosť s profesionálnym herectvom, jeho prirodzený talent mu zaistil medzinárodné uznanie kritikov a divákov a tiež nomináciu britského Critic's Circle na cenu Best Newcomer.
Jeho záľuby: golf, fotbal, rugby, plávanie, jazda na koni alebo na štvorkolke, hra na gitare
Domáce zvieratá: čierny labrador Ruby a hnedý labrador Fudge
Obľúbený film: Maska, Ace Ventura: Zvierací detektív, Shrek
Obľúbený herec: Jim Carrey
Obľúbený hudobný žáner: rap, pop a rock
Filmografia:
2001 - Harry Potter a Kameň mudrcov
2002 - Thunderpants
2002 - Harry Potter a tajomná komnata
2004 - Harry Potter a väzeň z Azkabanu
2005 - Harry Potter a ohnivá čaša
2006 - Driving Lessons
2007 - Harry Potter a Fénixov rád
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Anketa


Komentáře

1 martin martin | E-mail | 23. července 2008 v 21:36 | Reagovat

je to najlepsi film aky som kedy videl

2 matus matus | 30. prosince 2009 v 17:24 | Reagovat

mam ho rad je skveli herec a velmui ho obdivujem

3 saska saska | 11. ledna 2010 v 17:42 | Reagovat

to nemyslite vazne ze ma 22 rokov !

4 Juraj Juraj | E-mail | 4. dubna 2010 v 19:05 | Reagovat

NO MAM HO RAD JE TO MOJ IDOL A DUFAM ZE SAS MU BUDE DARIT AKO DOTERAZ

5 lenka lenka | E-mail | 17. října 2011 v 8:07 | Reagovat

Harry Potter je najlepsi film. ja ho totalne zeriem. fakt ho zboznujem.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama