Emma Watson - životopis

29. ledna 2008 v 18:04 | Sue |  Harry Potter
Emma Charlotte Duerre Watson sa narodila 15. apríla 1990 v Paríži vo Francúzsku. Je vysoká 171 cm.
Emma dostala meno po babičke z otcovej strany, ktorá sa, už po vydaji volala Emma Charlotte Duerre Watson.
Prišla na svet ako prvé dieťa právnikov Chrisa a Jacqueline Watsonovcov v Paríži, preto tam prežila prvé roky svojho života. Po rozvode jej rodičov sa spolu s matkou a jej o tri roky mladším bratom Alexom presťahovali do Oxfordshire v Anglicku.
V škole prejavovala nadšenie pre herectvo. Zahrala si v niekoľkých školských divadelných predstaveniach napríklad: Arthur: The Young Years, Happy Prince a Alica v ríši divov. Ako 7-ročná sa umiestnila na 1. mieste v školskej súťaži v recitácii.
Emma navštevovala prestížnu oxfordskú prípravku The Dragon School a neskôr začala chodiť na dievčenskú školu Headington School v Oxforde. V júni 2006 absolvovala skúšky GCSE z desiatich predmetov, vrátane vied, angličtiny, matematiky, francúzštiny, španielčiny, latinčiny, geografie, umenia a histórie. V súčasnosti sa pripravuje na ďalšie skúšky, ktorých absolvovaním sa posunie k vyššiemu vzdelaniu.
Spolu so súrodencom majú dve mačky: Bubbles a Domino, ktorá je je Alexova. Okrem Alexa má aj troch nevlastných súrodencov - brata Tobyho (4 roky) a sestričky dvojičky Ninu a Lucy (4 roky).
Konkurzu na Hermionu vo filme Harry Potter sa zúčastnila na podnet triedneho učiteľa. Na konkurze sa zúčastnila, ale ako hovorí - len tak zo srandy. Konkurz vyhrala a dnes už má za sebou päť filmov Harryho Pottera a v súčasnosti natáča už šiesty diel.
Keď Emma prestane z nakrúcaním chce ísť študovať dejiny umenia a angličtinu na Headingtonskú školu. Vo voľnom čase hráva športy, hlavne floorball a tenis. Má rada čas strávený z priateľmi, nakupovanie a kino. Jej obľúbené filmy sú: Vykúpenie z väznice Shawshank, Gladiátor, Statočné srdce, Pýcha a predsudok, Pomáda, Shrek, a Dannyho jedenástka; obľúbení herci: Julia Roberts, Brad Pitt a Renee Zellwegger.
Na svojom konte má aj dve významné filmové ceny - najlepšia detská herečka Phoenix Film Critics Society Awards (2003) a najlepší dievčenský herecký výkon Young Artist Awards (2002).
Ako pätnásťročná sa Emma stala najmladšou herečkou v histórii, ktorá sa objavila na obálke časopisu Teen Vogue. Voľný čas na pľaci zvyčajne trávi pri videohrách alebo stolnom tenise. Mala len trinásť rokov, keď sa umiestnila na desiatom mieste v rebríčku najsexi žien showbiznisu. Vo svojich šestnástich rokoch rozpráva plynule po francúzsky, taliansky a nemecky. Zaujímavosťou je, že má narodeniny v rovnaký deň ako Emma Thompson, ktorá si vo filmoch zo série o Harrym Potterovi zahrala profesorku Sybil Trelawney.
Filmografia:
2007 - Harry Potter a Fénixov rád
2005 - Harry Potter a Ohnivá čaša
2004 - Harry Potter a väzeň z Azkabanu
2002 - Harry Potter a tajomná komnata
2001 - Harry Potter a Kameň mudrcov
 

9 lidí ohodnotilo tento článek.

Anketa


Komentáře

1 janusa janusa | 27. února 2009 v 18:29 | Reagovat

mam vas rada a vie po slovensky?

2 Paulína Galková Paulína Galková | E-mail | 14. července 2009 v 17:20 | Reagovat

Je naozaj úžastná!

3 tamara tamara | 24. září 2009 v 0:48 | Reagovat

podla mna je ema velmi nadan ..a aj ja by som cela dosiahnut to co ona

4 obdivovatelka obdivovatelka | 21. května 2010 v 21:37 | Reagovat

emma je najkrasia hviezda,ktoru som niekedy videla :p <3

5 Mili Mili | Web | 28. října 2012 v 18:50 | Reagovat

moje řeč :)

6 HARMIONA HARMIONA | 10. dubna 2013 v 11:14 | Reagovat

mam velmi rada emmu watsonovu a je velmi dobra herecka

7 Erika Erika | E-mail | 29. dubna 2014 v 18:20 | Reagovat

je to naozaj super :) pomohla si mi pri školskej práci pri písani jej životopisu dakujem :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama