Leden 2008


Fotky Emmy Watson 2

29. ledna 2008 v 18:33 | Sue |  Harry Potter

Fotky Emmy Watson 1

29. ledna 2008 v 18:25 | Sue |  Harry Potter

Emma Watson - životopis

29. ledna 2008 v 18:04 | Sue |  Harry Potter
Emma Charlotte Duerre Watson sa narodila 15. apríla 1990 v Paríži vo Francúzsku. Je vysoká 171 cm.
Emma dostala meno po babičke z otcovej strany, ktorá sa, už po vydaji volala Emma Charlotte Duerre Watson.
Prišla na svet ako prvé dieťa právnikov Chrisa a Jacqueline Watsonovcov v Paríži, preto tam prežila prvé roky svojho života. Po rozvode jej rodičov sa spolu s matkou a jej o tri roky mladším bratom Alexom presťahovali do Oxfordshire v Anglicku.
V škole prejavovala nadšenie pre herectvo. Zahrala si v niekoľkých školských divadelných predstaveniach napríklad: Arthur: The Young Years, Happy Prince a Alica v ríši divov. Ako 7-ročná sa umiestnila na 1. mieste v školskej súťaži v recitácii.
Emma navštevovala prestížnu oxfordskú prípravku The Dragon School a neskôr začala chodiť na dievčenskú školu Headington School v Oxforde. V júni 2006 absolvovala skúšky GCSE z desiatich predmetov, vrátane vied, angličtiny, matematiky, francúzštiny, španielčiny, latinčiny, geografie, umenia a histórie. V súčasnosti sa pripravuje na ďalšie skúšky, ktorých absolvovaním sa posunie k vyššiemu vzdelaniu.
Spolu so súrodencom majú dve mačky: Bubbles a Domino, ktorá je je Alexova. Okrem Alexa má aj troch nevlastných súrodencov - brata Tobyho (4 roky) a sestričky dvojičky Ninu a Lucy (4 roky).
Konkurzu na Hermionu vo filme Harry Potter sa zúčastnila na podnet triedneho učiteľa. Na konkurze sa zúčastnila, ale ako hovorí - len tak zo srandy. Konkurz vyhrala a dnes už má za sebou päť filmov Harryho Pottera a v súčasnosti natáča už šiesty diel.
Keď Emma prestane z nakrúcaním chce ísť študovať dejiny umenia a angličtinu na Headingtonskú školu. Vo voľnom čase hráva športy, hlavne floorball a tenis. Má rada čas strávený z priateľmi, nakupovanie a kino. Jej obľúbené filmy sú: Vykúpenie z väznice Shawshank, Gladiátor, Statočné srdce, Pýcha a predsudok, Pomáda, Shrek, a Dannyho jedenástka; obľúbení herci: Julia Roberts, Brad Pitt a Renee Zellwegger.
Na svojom konte má aj dve významné filmové ceny - najlepšia detská herečka Phoenix Film Critics Society Awards (2003) a najlepší dievčenský herecký výkon Young Artist Awards (2002).
Ako pätnásťročná sa Emma stala najmladšou herečkou v histórii, ktorá sa objavila na obálke časopisu Teen Vogue. Voľný čas na pľaci zvyčajne trávi pri videohrách alebo stolnom tenise. Mala len trinásť rokov, keď sa umiestnila na desiatom mieste v rebríčku najsexi žien showbiznisu. Vo svojich šestnástich rokoch rozpráva plynule po francúzsky, taliansky a nemecky. Zaujímavosťou je, že má narodeniny v rovnaký deň ako Emma Thompson, ktorá si vo filmoch zo série o Harrym Potterovi zahrala profesorku Sybil Trelawney.
Filmografia:
2007 - Harry Potter a Fénixov rád
2005 - Harry Potter a Ohnivá čaša
2004 - Harry Potter a väzeň z Azkabanu
2002 - Harry Potter a tajomná komnata
2001 - Harry Potter a Kameň mudrcov

Harry Potter je opäť voľný

29. ledna 2008 v 11:15 | Sue a Kacenka |  Harry Potter
Čarodejnícky učeň Harry Potter alias Daniel Radcliffe je znovu voľný. Iba 18-ročný herec sa rozišiel so svojou 22-ročnou priateľkou, írskou hereckou kolegyňou Laurou O'Tooleovou.
Klebietku priniesli bulvárne noviny News of the World. "Daniel a ja však zostávame dobrými priateľmi," poponáhľala sa Laura uistiť tlač.

Radcliffe patrí k najžiadanejším mladým mužom vo Veľkej Británii. Nečudo... Od 23. júla je nielen plnoletý, ale môže disponovať aj so svojím majetkom, ktorý sa odhaduje takmer na (v prepočte) vyše miliardy Sk.

Daniel a Laura sa zoznámili v roku 2007 pri príprave divadelného predstavenia "Equus", kde sa obaja objavili na scéne nahí. To priaznivcom "malého čarodejníka" doslova vyrazilo dych. V budúcnosti však už Radcliffe nemá byť Lauriným partnerom v hre Petra Shaffera v britskej metropole, chce sa herecky presadiť na Broadway v New Yorku.



Daniel Radcliffe - životopis

28. ledna 2008 v 17:21 | Sue |  Harry Potter
Daniel Jacob Radcliffe sa narodil 23. júla 1989 vo Fulhame v Londýne. Má 176 cm.
Daniel prišiel na svet ako jediné dieťa literárneho agenta Alana Radcliffa a castingovej režisérky Marcie Gresham. Jeho matka, rodená Marcia Gresham Jacobson, je židovského pôvodu a vyrastala vo Westcliff-on-Sea v Essexe, kým jeho protestantský otec pochádza zo Severného Írska.
Svoju túžbu byť hercom prejavil Daniel po prvý raz ako päťročný a začal hraním v školských predstaveniach, ale jeho rodičia nechceli pripustiť, že by ním mohol byť. Napriek tomu sa mu však poslali jeho fotku do spoločnosti BBC, ktorá vyberala potenciálnych uchádzačov o úlohu mladého Davida Copperfielda (nejde o toho kúzelníka, ale o adaptáciu románu Charlesa Dickensa - podľa tejto postavy si dal meno práve spomínaný kúzelník...). Daniel musel prejsť piatimi castingami než sa mu túto úlohu podarilo dostať a popri hviezdnom obsadení sa mu podarilo vo filme priam zažiariť.
Čoskoro na to sa Daniel objavil po boku "Jamesa Bonda" - Pierca Brosnana v akčnom thrillery Agent z Panamy. Jeho najväčší úspech mu však priniesla úloha Harryho Pottera v prvej časti Harry Potter a Kameň Mudrcov. Jeho život sa od základov zmenil po tom, čo si ho režisér Chris Columbus po mesiacoch vybral z viac ako tisíc uchádzačov. Zo všetkých strán sa naňho valila iba pozitívna kritika. Náhle sa z neho stala filmová hviezda.
V roku 2002 hosťoval v predstavení The Play What I Wrote. O štyri roky neskôr - v roku 2006 odštartoval svoju premenu z detského na dospelého herca, keď v televíznom seriáli Komparz parodoval sám seba. Zahral si aj v nezávislej austrálskej dráme December Boys, ktorej svetovú premiéru ohlásila spoločnosť Warner Bros na august 2007. Na konci februára tohto roka navyše stvárnil hlavnú rolu v kontroverznej divadelnej hre Equus v londýnskom divadle Gielgud. Ako čeľadník Alan Strang, ktorý "miluje kone viac, ako by mal", si vyslúžil nekončiace chvály divadelných kritikov. Pozornosť médií však pritiahol najmä tým, že v jednej scéne sa na pódiu objavil úplne nahý. Posledné londýnske predstavenie hry sa konalo 9. júna, no Daniel by si svoju rolu mohol zopakovať v lete 2008 v New Yorku.
V súčasnosti nakrúca drámu spoločnosti ITV My Boy Jack, v ktorej stvárňuje Jacka Kiplinga - syna spisovateľa Rudyarda Kiplinga, ktorý sa stratil ako vojak počas prvej svetovej vojny. Premiéra filmu je ohlásená na november tohto roka.
Ako šestnásťročný sa Daniel stal najmladším Britom, ktorý nie je kráľovského pôvodu, a jeho samostatný portrét vystavili v britskej National Portrait Gallery. V čase vzniku portrétu mal Radcliffe štrnásť rokov. 9. júla 2007 zanechal spolu s Rupertom Grintom a Emmou Watson odtlačky svojich rúk, nôh a čarovného prútika pred hollywoodskym Grauman's Chinese Theater.
V roku 2006 sa objavil na zozname Sunday Times Rich List, ktorý odhadoval jeho osobný majetok na 14 miliónov britských libier, čím sa zaradil medzi najbohatších mladých ľudí vo Veľkej Británii. V roku 2007 sa umiestnil na 33. mieste v rebríčku British young people's rich list. K tomuto rozprávkovému majetku sa dostal v deň svojich osemnástych narodenín - teda 23. júla. Napriek svojmu bohatstvu si vraj Daniel nepotrpí na luxus. Najviac podľa vlastných slov míňa na knihy, lebo rád a veľa číta. Finančne podporuje rôzne organizácie, prispieva na výskum autizmu a pomáha smrteľne chorým deťom. Pred svojimi narodeninami dokonca požiadal fanúšikov, aby namiesto kupovania darčekov pre neho radšej prispeli na Demelza House Children's Hospice v Sittingbourne v Kente.
Daniel hrá na basovú gitaru, rád sleduje preteky Formule 1. Jeho obľúbené filmy sú Charlieho aniely a Spider-man, seriál Simpsonovci. Najviac sa mu páčia herci Tom Hanks, Ben Stiller, Jude Law, Ed Harris a Robert DeNiro a herečky Nicole Kidman, Julia Roberts, Kate Winslet, Catherine Zeta-Jones, Kate Hudson, Renee Zellweger, Jodie Foster, Kirsten Dunst a Cameron Diaz. Jeho hereckým idolom je Gary Oldmen.
Hudba, ktorú počúva je The Stroke, Stereophonics, Dandy Warhols, Sex Pistols, Iggy Pop, The Thrills, Darkness, Jet, Red Hot Chili Peppers, Rolling Stones, Longview, The Libertines, The Stranglers and The Undertones, David Bowie, ColdPlay, Deftones, Blur, The Music, Zwan, Brendan Benson, The Rapture.

Filmografia:

Harry Potter a Polovičný princ (2009)
Journey (2009)
Harry Potter a Fénixov rád (2007)
December Boys (2007) - Maps
Môj chlapec Jack (2007) - John Kipling
Harry Potter a Ohnivá čaša (2005)
Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a tajomná komnata (2002)
Harry Potter a kameň mudrcov (2001)
Agent z Panamy (2001) - Mark Pendel
David Copperfield (1999) - mladý David Copperfield

Jednorožci 5

27. ledna 2008 v 15:45 | Kacenka |  Obrázky

Jednorožci 4

27. ledna 2008 v 15:42 | Kacenka |  Obrázky

Jednorožci 3

27. ledna 2008 v 15:34 | Kacenka |  Obrázky

Jednorožci 2

27. ledna 2008 v 15:32 | Kacenka |  Obrázky

Jednorožci

27. ledna 2008 v 15:27 | Kacenka |  Obrázky

Havkovia a mačičky 2

27. ledna 2008 v 15:08 | Kacenka |  Obrázky

Havkovia a mačičky

27. ledna 2008 v 15:07 | Kacenka |  Obrázky

Mačičky

27. ledna 2008 v 15:00 | Kacenka |  Obrázky

Havkovia 2

27. ledna 2008 v 14:56 | Kacenka |  Obrázky

Havkovia

27. ledna 2008 v 14:53 | Kacenka |  Obrázky

Srb Novak Djokovič víťazom Australian Open

27. ledna 2008 v 14:37 | Kacenka |  Šport
Tretí nasadený srbský tenista Novak Djokovič sa stal víťazom mužskej dvojhry na Australian Open.
Zverenec slovenského trénera Mariána Vajdu si vo finále poradil s najväčšou senzáciou úvodného grandslamového turnaja roka Francúzom Joom-Wilfriedom Tsongom za 3:04 h v štyroch setoch 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (2) a získal svoj premiérový titul na podujatiach veľkej štvorky.
Djokovič sa stal v Melbourne Parku jubilejným 50. víťazom mužského singla v Open ére a vôbec srbským grandslamovým šampiónom v histórii.
Dvadsaťročný rodák z Belehradu stratil v priebehu celého turnaja iba jediný set, pričom v semifinále zahatal svetovej jednotke Švajčiarovi Rogerovi Federerovi cestu za víťazným hetrikom.
Djokovič, ktorý vlani neuspel vo finále US Open, si za triumf v melbournskej aréne Roda Lavera pripíše na svoje konto prémiu vo výške 1,370.000 austrálskych dolárov.
Tsonga nevyužil šancu stať sa druhým francúzskym grandslamovým šampiónom v Open ére po Yannickovi Noahovi, ktorý v roku 1983 nenašiel premožiteľa na Roland Garros v Paríži. Doposiaľ posledným francúzskym víťazom mužskej dvojhry na Australian Open bol ešte v roku 1928 Jean Borotra.
Pre Tsongu je však postup do finále v Melbourne životným úspechom. Rodák z Le Mans zaň zinkasuje čiastku 640.500 austrálskych dolárov a v novom vydaní rebríčka ATP sa posunie na 18. miesto. Djokovič začal dobre a hneď v úvodnom sete prelomil podanie súpera. Tsongovi sa však hneď vzápätí podaril rebrejk a dostal sa na koňa.
Djokovič pôsobil na kurte nervóznym dojmom, dopúšťal sa príliš veľkého množstva nevynútených chýb, čo bola voda na mlyn talentovaného Francúza, ktorý ťažil z kvalitného podania a tvrdých úderov od základnej čiary. V desiatom geme pri podaní Djokoviča vyšili Tsongovi dve skvelé obhodenia a zobral Djokovičovi vôbec prvý set na tohtoročnom Australian Open.
V druhom dejstve sa karta obrátila. Djokovič sa upokojil, výrazne zlepšil podanie a returny a po brejku v Tildenovom geme vyrovnal stav setov na 1:1. Aj tretie dejstvo bolo v réžii Srba, ktorý svojho súpera brejkol dvakrát za stavu 1:1 a 5:3. Vo štvrtom sete Tsonga obmedzil počet chýb a za stavu 5:5 mal k dispozícii brejkbal.
Djokovič však ukázal mentálnu silu a vynútil si tajbrejk. V skrátenej hre sa naplno prejavili väčšie skúsenosti srbského tenistu, ktorý si po dvoch minibrejkoch vybudoval náskok 5:1 a za stavu 6:2 premenil pri svojom podaní hneď prvý mečbal.
Muži - dvojhra - finále:
Novak Djokovič (3-Srb.) - Jo-Wilfried Tsonga (Fr.) 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (2)

Pomaranče

25. ledna 2008 v 11:21 | Sue |  Obrázky